Fylld torsdag.

Fick jobb Onsdag, Torsdag och Fredag. Nu är jag ledig hela helgen, hela veckan! Visst man tjänar inga pengar på att vara ledig och bara strosa runt som en fet lodis hemma, men det är så gudomligt skönt att bara kunna vrida sig om och snurra runt i ett halvvarmt täcke och veta att man kan somna om igen, utan att missa något. Dock är jag ingen sådan filur som gärna ligger och drar mig i sängen halva dagarna, men ändå.. på något vis, det är skönt.

Igår, torsdag bestämde sig jag och Anna för att äta på Huskys med Evelina eftersom hon åkte tillbaka till Umeå idag, så det blev förrätt, middag och pilsner kvällen till ära. Mathilda var också med, och hon kläckte ur sig kvällens bästa. Elin frågade - Vad vill du dricka? Jag svarade San miguel, Evelina cider, och Mathilda kikade blygsamt ner i bordet och sa med bestämd röst, ÖL. Bara två år men så medvetande om alkohol.

Anna åkte hem, och jag och Evelina tog en match i bowling med några gubbar ifrån mittnytt. Sen traskade vi vidare till Stefan där det var kaffe och tårta sådär på hans födelsedag. Bergström hade gett han en "personaly pussy" Stefan var generad men nöjd, han behövde inte nu längre spendera nätterna ensam. Haha.

Idag gick jobbet hur segt som helst, sen när jag väl kom hem blev det hemgjord pizza, coca cola och barnprogram "anden i ravioliburken" haha, barnprogrammen var verkligen inte som dom var när jag var liten. Men jag kommer alltid vara liten och gilla den där skiten. Det är på något vis lugnande, och man blir glad för ingenting. Sitter i soffan och fnissar som ett litet barn. Gött helt enkelt.

Nu ska jag packa, städa och packa lite mera . . imorn åker jag, kl 08.00.
Solong, suckers.


. . . . tisdag och regn.

Startade dagen med en dusch, men framförallt så var det så otroligt skönt att få sig en sovmorgon. Den där känslan av att bara få ligga och dra sig, inget att stiga upp till, kura in sig i täcket . . . ibland är det så skönt så det inte går att beskriva, jag som inte brukar gilla att ligga länge men ibland måste man få det, speciellt när det bara regnar ute. Det vart sedan en halvlång varm dusch till mötes, efteråt blev det broccoligratäng till brunch, kikade ilag med brunchen på Pål plutt. Kikade nyss på Rena rama Rolf, och jösses! Jösses Gösta vad kul det är med gamla humoravsnitt, haha.

I eftermiddag blir det Arbetsförmedligen, blä.

Födelsedagsfirande.

Att sammanfatta en helg kan vara ganska så svårt, speciellt om man ska försöka göra det kort. I torsdagskväll var det packat och klart och jag åkte in till Östersund med 164:an, i vanlig ordning. Madde hade varit på Jocks efter jobbets slut, men mötte upp mig vid busstationen och sen vart det att vi gick en bit . . trillade in i ett solarie, och fick lite färg. Kvällen vart lugn, film och massa prat.

Fredagen var lång, om vi så måste dra ut på å'et. Lååååång! Tog bussen ner på stan, fick sig en frukost på Kricken av min dam, Madde. Det var inhandlat lite smycken, lite skor, lite tröjor, och lite smått och gott. Träffade sedan på Tina, då vi traskade hem till henne och hon bjöd på tårta då damen blivit 20. Vi åkte sedan ner på ÖB för att inhandla groggvirke och burkmat till jakten. Sedan vart det Lillänge och bolaget, tog några bloss på en ciggarett och traskade mot bankomaten för att ta ut lite pengar till helgen, då det visade sig att min lön inkommit och jag var glad som bara den! Vi åkte till Madde, packade in väskor, och sen åkte vi på donken och fick oss lite mat. Sen åkte vi tillbaka och hämtade upp en nyduschat Madelene, packade in hon och henns "flyttpackning". Lagomt kalla öl, nybränd skiva och vi rullade oss iväg mot Myrviken. Det vart ombytning, några öl hos Tina, och sedan fick vi skjuts av brochan till Orrgårn där det nalkades 30års kalas. Tro inte på fan att vi kanske var dom som var på plats först, det vart förfest bakom knuten och sen trampade vi in och fick oss några glas av alkohol, förjävla god fördrink eller om det ska vara noga och kallas välkomsdrink. Jeg å'n Madde fick nog i oss uppåt 10st av dessa, när dom var slut så kikade vi på priserna i baren och innan ens nå mer folk hade kommit så drog jag mitt kort och gick och inhandlade öl. 10:- ölen, tacobuffé, styrdans, feejk som artist och en sjuhelvetes rolig kväll. Vart något bråk efter 02tiden, hittade en ivälkänd Andreas utanför och jag fick skjuts hem till Jens då de andra redan lämnat kalaset, utan mig. Det vart kvällsfika hos Simon och sen slocknade jag skönt i soffan, sådär för några timmar iallafall.


Lördagen och väckarklockan hade jag visst ställt på 08, bonka rallyt i Ånn vart aldrig av . . Maria som under gårdagen utlovat sig att vara chaufför fick nog i sig nån öl för mycket och hade ingen större lust, det var kanske ganska bra för det var ingen som var så pepp på det! Jens vaknade i tid, vi tog bilen ner på Statoil för att inhandla snus och cola, sen åkte vi och hämtade Stårsh som visst hamnat på fel ort. Han var less så vi började morgonen med carlsberg, snurrade in på Statoil igen för att inhandla cheeseburgare och sen åkte vi till Nicko, och han var klen som bara den . . vart där ett bra tag, och sen ner på byn för att ge dem mat. Hämtade Madde hos Tina, och sen åkte vi till Jens, drack jäger och kikade på ett antal rullar . . man vart tröttare, men väckte sig själv med nån minut i duschen. Det vart kalas på lördagskvällen, vilket var trevligt då jag fick en olidlig magvärk och försökte vila i soffan men det gav sig inte, jag försökte skita i huvudet och drack dessvärre massa öl istället. Det dracks absint så Jens fick bege sig ut på brua efter nån omgång . . Jimmy kom över med whiskeyflaskan och jag kokade kaffe, det vart kask och halvakökskören sjöng för mig (dvs dom som var kvar). Skrattade som satan innan man somnade, Sax'n é ingen vidare rolig talare mitt i natten full som ett spjut! Vi ramlade ner ur soffan flera gånger, somnade med en lagom stor uppsamling av kuddar på golvet. Vaknade och tog en dusch på söndagmorgon, efter ihop packning så hittade jag öl . . och som man mådde, det var likens bra att fortsätta.

Dagen erbjöd 85års kalas i Häxsåsen, trevligt och god mat. Skogspromenaden var lång, men besöket vart kort. Förmodar att Madde är den ända som förstår, tror vi håller det så också. Haha. Det vart upp till Österåsen sen igen för att städa efter gårdagens kalas, packade in oss i Tinas bil och rullade in mot stan. Färgade Maddes hår på kvällen, skulle kika på Bert men jag somnade och Madde tog över datan . . halva natten spenderades i tältsängen och en lång diskussion om allt och inget.

TACK ALLIHOPA FÖR EN OTROLIGT ROLIG HELG, tack.
Nä, förmodar inte att en jävel orkat läsa den onödiga skiten men nu är det iallafall skrivet. Hejdå.


Städning . . . inkl, ur och ipackning.

Imorse när jag vaknade var jag ganska seg, gjorde inte allför mycket. Kikade på gamla kort i gamla fotoalbum, vilket är ganska roligt för att få sig ett gott skratt! Plockade ur min väska jag hade med mig hem i Måndags, och packa nu i nya kläder till helgen i en ryggsäck. (Då jag hade som mål att minska på väskans storlek och tyngd). Gick bra, trodde knappt det själv! Damsugat hela huset, städat och till lunch blev det lite ihop släng, stekta pärer och kycklingbitar. Mums vart det!

Brände en skiva, kan vara bra att ha en sådan till bilfärden och förkalaset imorgon. (mestadels gamla godingar). Matade hundar, och likaså katt. Ruskat alla mattor, och sedan kom pappa hem senare än förväntat men till middag bjöd jag på kroppkakor, lingonsylt och mjölk.

Igår kikade jag finally på den efterlängtade . . . sex and the city filmen, och det var så bedårande bra! vad kommer efter den, det får inte vara slut för då vänder jag mig upp och ned i graven, haha. nä, men det vore kul med lite mer av dessa gudomligt goda f.d singel tjejor, som alltid är ute på vift och äventyr!

Laddade även hem en dokumentär som jag kikade på lagomt till läggdags,
pojken som ser utan ögon.
Den var hemsk, jag skulle nog aldrig klara ett sådant liv. Men han var så fruktansvärt stark, hade mod, vilja och såg sig inte som blind eller handikappad. Han hade lärt sig allt på egen hand efter han vart blind vid 2års ålder, pga en elakartad cancer som hotade att han var tvungen att ta ur ögonen. Han använder sig av ett såkallande ekoljud m. klick. Jag förstår inte hur han lyckas med allt, inte ens experterna gör det . . han cyklar, går, springer, åker inlines, och leker som vanligt. Han vet med klickljudet vart saker står, om hans mamma ber han att hämta en sak så kan han springa uppför trappan och hämta det i lådan. Han ser sig inte som handikappad och vill därför inte använda en vit käpp som stämplar han som blind, han vidrör aldrig räcken eller andra saker för att ta sig fram heller. En verkligt berörande film om en stark pojke. Vi får inte glömma hans oerhört starka mamma, som puschar han till allt. Hon är så stark! Vad är det man säger, tillsammans klarar man allt. Vilket är ett bevis på att dom gör det!

Nu ligger jag på sängen och halvvilar lite middag, och om en timma går bussen mot Östersund. Ikväll blir det mys med Maddestumpan, efterlängtat måste jag säga.

So long, suckers.

It's raining . . .

Ja, huvaligen vad det regnar . . man skulle nästan kunna tro att det är höst, även om jag vill hoppas att det ska vara sommar. Augusti ska innehålla sol och värme, men icke det. Lite uppdatering kanske, inte för att det hänt något speciellt kanske. Anyway.

Lördag : Jag och syster, måste medge att det mestadels var systers tjänst att vi fick sån gudomligt god middag. Färskpotatis, sallad, svampsås, stektkalvkött med vitlöksost/smör i och smördeg utanpå, efterrätten var kladdig chokladkaka, spån av vitchoklad, vispad grädde och färska hallon. Öl och Kaffe serverades tillmat och efterrätt. Jag säger inget annat än mums, för mycket av det goda och jag fick väldigt ont i magen men det var det värt. På kvällen tror jag det vart en film, minns ej. Det var iallafall mariocart.

Söndag : Tidig morgon, havregrynsgröt, hjortronsylt och mjölk till frukost och sen ut på en promenad med syster. Kunde bara gå någon kilometer och fick sen vända, pga min magvärk som kommer när den vill. Alltför ofta också.. Sen var vi ute och lekte, hoppade studsmatta med Anja och Emma, barnet lever fortfarande kvar i en och attans så kul det är. Åka kana, gunga, leka sandlåda, cykla och hoppa! Sen följde jag och lilla Lukas, sötgosen, med Johnny i traktorn och körde rundbalar. Lukas följde bara med en vända, för att sen få gå in till syster och äta, men inget ville han ha.

Det vart middag, och sen gick barnen ut och sjöng för grannarna. Jag och Lukas var ute och lekte medans syster och Johnny gjorde fjöset och mjölkade kossorna. Sen ut igen, för att köra runbalar och kika till ungdjuren i Eppar. Väl hemma hos syster vart det te, smörgås och återigen en sådan . . som vi alla gillar, förutsägbar amerikansk komedi. Sen vart det packning och ett skönt godnatt.

Måndag : Väckarklockan ringde 05.40, somnade om och syster kom ner och väckte mig kl 06. Det var bara till att göra sig i ordning, klä på sig, äta lite och sen åka ner till Änge för att kl 06.55 hoppa på bussen som gick mot Östersund. Väl där med all packning ner på Time för att inhandla snus och sen vänta på min buss hem som gick 08.20. Sen dess har jag varit hemma, frusit, kikat på OS, mys med våfflan och ätit lite.

- fy, tyckte synd om Susanna Kallür när hon föll på 100m häck.
äh, tack och hej.

Life's go on..

Ja, dagarna rinner iväg och ledigheten tar snart slut tror jag, trotsallt är jag en arbetslös prick i livet. Jag har inte varit det alltför länge, ungefär en halvvecka eftersom jag jobbade min sista dag i söndags... men, anyway. Igår var det rådhuskyrkan på förmiddagen, fika med allihop på edenbos och sen back to mam.. Packade och myste lite med lilla Josefine. Slängde i mig en stor bit kladdkaka och hoppade i bilen för att åka till Krokom och möta upp syster och Johnny, sen åkte vi till Östersund. Det vart middag på Atena, en dyr sådan. Vi skulle kika på Mama Mia på bio, men den hade tydligen varit fullbokad de senaste två veckorna så det var kors i taket och tack och hej åt den, det blev istället hancock i stans minsta biosallong, jag ljuger inte!

Vi hoppade i bilen och rullade hem, till Almåsa. Det vart en kopp te, mariocart Wii och ganska mycket skratt. Det vart sedan ett godnatt och jag somnade pladask, uppe vid åttatiden imorse då det vart frukost och sen har det vart en långdag. Anja och Emma lekte uppe hela dagen medans jag och Lukas var ute i regndugget och lekte i lera, sandlåda, gunga och på en promenad.. Sen vart det fika/lunch, vi körde fyrhjuling, satt upp hage och flyttade hem en kviga som ska kalva nu i september. Det vart middag och sen gick halva la familia till fjöset för att mjölka medans jag och småtjejorna fastnade vid tvn och mariocaart, vart även mariobrus och bowling. Sen var det Emil i Lönneberga och sen godnatt för de små barnens del! Jag kikade på Jumper och talade några ord men min väninna som jag saknar. Jumper var en bra film, sen kallade syster och kokade en kopp blåbärste med lagomt mycke honung till och kikade på 40år och oskuld.... igen.

Nu ska jag sova, förmodar att morgondagen lär bli minst lika lång.
Lillians Trafikskola i Östersund är förbi, nu har jag skrivit in mig på Härjedalens Trafikskola i Sveg och ska dit redan på Onsdag.. lägga upp tider för lite intensivkörning inkl. teori. JA, vad jag är bra! Pappa tycker iallafall det, och även jag själv. Vet att hela familjen, jobbet... men framförallt Linn och Madde också är imponerade! (Linn, kom igen nu!)

Godnatt.

Miss you.

Igår blev det bio med Jens, jag övertalade han och vi skulle kika på Sex and the city, en sådan riktig tjejfilm. Den har gått hur länge som helst, men tro på fan att det var fullt och fanns bara en plats så vi kikade på Mumien 3, den var också bra. Kom hit till Rödön 00.15 igaur natt, väl i sängen kikade jag klart på 10.000 bc som jag börjat kikade på tidigare på kvällen tillsammans med Nikki. Den var förjävla bra.

Idag har jag inte gjort nånting, sovit iallafall. Så nu har jag tagit igen helgens missade timmar, alla gånger. Först var det hur fint väder som helst, men sen vart det spöregn och åska. När mamma kom hem hade jag somnat så hon kom upp och gav mig en kram och väckte mig, sen gick jag ner och gjorde kladdkaka och grädde och vi kikade på film ilag. Nu ska jag sova för imorn blir en långdag i Östersund, härligt att träffa systrar och alla syskonbarn. :)

Miss you. - Kristina Westfält, jag kan inte göra mer för jag har försökt så gott jag kan men får inget tillbaka. Du vet att jag saknar dig över allt annat, du är min bästaste vän och min favourite busan! Du vet alltid vad jag tycker, vart jag finns, om det är något. Jag vill inte att det ska vara såhär, jag har redan ont. Jag vill inte skriva mer, jag vill se dig i ögonen och säga ordet: Förlåt och ge dig en kram och aldrig mer släppa taget. Du vet, en sån där varm kärleksfull och långkram som man bara kan ge till dem man verkligen älskar. Jag älskar dig, min bästaste busan. Miss you.



Godnatt nu.

Countryfestival och jobb.

Fick jobb för hela gågna veckan som varit, vilket var bra. Torsdag och Lördag var jag iväg på Countryfestival. Torsdagen var den roligaste dagen, då lördagens temperatur sjönk ner till minus 1 grad och jag var iklädd endast i klänning. På Lördagskvällen köpte jag och Anita rosa cowgirlshattar, snygga faktiskt! 1 för 200:- 2 för 195:- vi fick till det där med ett bra pris vi, vi kan! Trodde jag dog av köldskador när jag traskade hem på natten efter en värmande stund i fläskdoris med alla 14åringar, hurra va kul!

Igår jobbade jag och Erica vår sista dag på Ica Vemdalen, ja.. alltså för den här gången. Jag rycker in då det behövs igen, på kvällen gjorde vi hemgjord pizza och låg döda i soffan och kikade på film, hur mysigt som helst. Tack storch.

Idag har jag vart till otroligt fula Hede, kikat in på Arbetsförmedlingen och skrivit in mig.
Nu ska jag ta itu igen med mitt körkort, funderar på att skita i stan och ta en intensiv kurs i Sveg.

Sen blir det jobb, och flytt. HURRA!!
Nu ska jag åka till Östersund, har packat färdigt. Ikväll blir det bio med Jens, och sen blir det hem till mamma. Nu blir jag borta hela veckan och kanske lite till, hurra vad skönt att komma bort härifrån för ett tag.  Hurra.

Nedräkning..

Jag fick jobb för hela veckan vilket var bra, ledig idag och det innebar massa lugn. Diskade och donade i hebre, fikade och pratade massa inne hos farfar, nu blir det middag och sen upp till Näs och hälsa på en sväng med papps! Efter den här veckan har jag inget jobb och tänkte uppta det jag nedlagt, KÖRKORTET! Någon som är duktig på att hjälpa mig är min kära syster Helena, det får nog bli en trip ditåt.

Imorn börjar Countryfestivalen och den lär spenderas lite med fisken her self.. Ellinor! :)
Det ska dansas fiskdans, cowboyhatt, ridas tjur och drickas pilsner. PLASK PLASK! xD

Nu ska jag äta middag, sen åker vi.

Fäviken uppdate.

Bättre sent än aldrig, är det inte så det lyder?

. . . .
9 arbetsdagar i sträck och torsdagen kom med solsken, och efter jobbet hämtade farfar mig och hade fulla bagaget med min packning. Jag steg på en stekhet 164:an utan ac, vilket var en ren plåga! Inne i Östersund efter 20snåret. Mamma hämtade mig på station och vi for till Madde, tog med hon o Liza för att inhandla lite inför helgen på Coop. Kvällen ägnades framför tvn med några kyliga pilsner och sen vart det tack och godnatt. Runt 03tiden ringer det på Lizas telefon, hon far upp i taket nästan och av någon anledning vaknar jag och jag som sover på en tältsäng.. kan ni gissa vad som händer? . .

. . Sängen viker ihop sig så huvudet ligger på golvet och mina ben rakt uppe i vädre, och jag är trött som en gnu och försöker somna om igen för att jag orkar inte göra något åt saken. Efter ett tag känner jag att allt blod ligger och tumlar runt i huvudet, så jag fåar en hjälpande hand av Madde. Jag skiter totalt i sängen och delar med Madde, tillslut tar hon tältsängen och jag somnar skönt som en guldfisk i Maddes.

Dagen därpå vart det tidig morgon med dusch, fix och lite sådant. Konstigt nog fick vi i packningen i bilen, men det var med ganska mycket om och men. Vi åkte senare och hämtade upp Tina, och hon hade packning som fick delas i baksätet med flickorna själva. Solen värmde, vi poppade gammal god musik och halsade iskalla carslberg. Kunde inte bli en bättre start på Fäviken tvåtusenåtta. Jihoo, på något vis.

Känner rytmen, Ellinor?
Å´n jeg gaur som en fisk, PLASK PLASK!

Tältet var redan uppsatt och vädret var kanoners, Mr jobbig intog position och dök upp från ingenstans. Vilken kaar! Jag kan ingenting annat än att skratta åt han, och jag får lov att tacka Tina som hängde med mig annars hade jag inte stått ut. Tack och lov vågade han inte prata med oss mer än på Fredagen men det räckte gott och väl, vi måste någonstans efter en halv låda öl, några för många groggar kanske råkat skällt ut han? Bra intiativ av oss, tycker jag.

Solsting, bad, öl, vänner, musik, vilken gudomligt härlig Fredag!
. . Dans på borden till ständut, vimmel och ett godnatt på camping två?
Hur lyckas jag somna på en gräsplätt på camping två om vi bor på andra sidan, dvs camping ett? jag vart uppväckt av några hyggliga damer som körde mig hem till vår camping och när jag lyckats fått upp ögonen och var påväg ut ur bilen märker jag att jag tappat skorna, mobilen och jackan. Good work Emelie, men jag blir inte överraskad.. Jag går till något grannbord intill vårat tält och ber dom följa med mig till bilen för jag fryser som en gud, jag har inte kapacitet att öppna bilen själv.. (om jag ska försöka minnas, vilket aldrig funkar). Jag tar på mig jacka, byxor och mössa .. sen glider jag in i tältet som är proppat, så jag bestämmer mig för att ta med min kudde och gå vidare till husvagnen för att det lät för stunden mycket skönare att sova i en varm skön säng! Jag vaknade och trodde klockan var mitt på dagen, fast den i själva verket just slagit om till 06. Pigg som ett as, skuttade ut ur husvagnen och mötte några slitna hjältar som inte lagt sig ännu. Jag satt mig ner och delade några ord och klunkar ilag med dem. Tog med mig Klas och vandrade över till camping två i soluppgången, vi och några smirrnoff ice. Tro det eller ej, jag hittade igen alla mina förlorade pryttlar sen gårdagskvällen.

Runt 08 vart det ett iskallt bad i sjön med Liza, då vi möter en väldigt full Frucke som säger vattnet är varmt.. Långgrunt och vi grinar nästan innan vi doppat oss helt, men sen var det dagens räddning! Solen var pressande het, och nu orkar jag inte berätta mer alls. Jag vart jätte trött. Liza och Madde åkte hem men det kom andra godingar så vi överlevde kvällen! Tappade ciggaretter, snus och alla pengar. Kvällen var bra, träffade på massa underbara gamla godingar hemifrån vilket var förjävla rolen. Nä, som sagt.

Bara ett år kvar tills nästa år, godnatt.