Sysselsättning.

Jonnyboy har varit här och lagat tvättmaskinen imorse, så nu går den förfullt med all tvätt som finns i tvättkorgen. Har damsugat hela huset, stökar på och försöker hålla mig sysselsatt. Hämtat flyttlådor ute i förådet och packat lite grejer. Låter som jag ska flytta vilken dag som helst, men bättre att ha det där ute i färdiga lådor än här inne. Bär det av så är jag beredd! Söktiden på alla jobb jag sökt har inte gått ut ännu, minns snart inte vad jag sökt för jobb, eller jo, men inte alla. Tänker jag till så vet jag väl. Hoppas på ett positivt svar snart, det börjar bli lite småtrist att bara gå hemma nu. Väntar på lite papper så jag kan skicka in till Alfa-kassan och på Måndag är det träff eller "kallelse" på Arbetsförmedlingen. Var på sjuttioåttatusen sånna i somras och i höstas, dom gav ingenting och det var likadant varje gång. Men det är väl något slag av ett måste.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sedan städa vidare. C I A O !


Onsdag.

In i duschen vid 07.30 imorse och sen var jag fit for fight = nyduschat och fin.
Käkade frukost och sen åkte jag ner till Diana, där försökte vi göra kaffe fast kaffet var slut, men det gick på något vis, vi skrapade ihop det sista av allt som fanns. Vi mös ner oss under varsin filt i soffan då det verkligen ösregnade ute, det var ett riktigt soffmysar-väder ute så det gjorde ingenting att vi satt där inne. Viktoria kom över och pratade om psykopater sen, hon hade varit på en föreläsning och vi tyckte det lät intressant, åtminstonde jag. Det blev chiliconcarne till lunch och sen tog vi pick & pack och for å donade på med loppisen som öppnar imorgon. Premiär! Stökade på där ett bra tag och sen begav vi oss till Carran. Det blev två myskoxenfiltar till mamma, en morsdagspresent och grillbestick till mitt framtida hem. Traskade sedan över till Ica och inhandlade de viktigaste varorna - kaffe, snus och en hop med frukt!

Åkte till Karin där det blev kaffe, sen blev det käk för mig och Tommy. Körde ner han till kyrkan där han skulle fotograferas för konfirmation. Självaste konfirmationen äger rum på Lördag. Åkte hem och stökade på med disk och lite sådant och hämtade han sen. Ikväll har jag, Diana och Robin varit ute på Björnsafri ihopp om att få se en björn. Dock var det tvärdött, såsom vilken annan kväll som helst. Men vi fick mumsa kulglass från Time iallefall. Smarry!

Nu ska jag kila och borsta tänderna, klä ta mä kläan och söka upp herr j.blund!

Godmiddag.

Godmiddag gott folk, har väl lite att berätta av mig.

I Fredags åkte jag och Eve in till stan, det var sjukt mycket folk, men vi började dagen med en god lunch på Ragnars. Sedan hittade vi lite smått och gott. Jag fick tag på ett par svarta shorts, blonda slingor, två boxerlinnen, flätat hårband och asti från bolaget! Kramade om Eve som skulle ta bussen mot Umeå och jag tog bilen och for till Rödön för att äta middag, hade beställt spagetti & köttfärsås och det var super gött! Där var det riktig sommar . . satt sedan ute i solen och mådde gött, landade i en otroligt skön fåtölj och hann med halva talang och sedan for jag iväg på flyget för att hämta två Turkiet resenärer, närmare sagt mina grannar, vid namn Merja och Aron. Vi rullade vidare hemöver i växlande fint väder blandat med spöregn, vart sängen på momangen vid hemkomst. Fick en liter Bacardi Razz som tack för hjälpen! Tänka sig vad snälla grannar man har.

Lördag och lite halvdeppig då ingen bil fanns till låns och det var mer eller mindre fel på de övriga. Solen sken och det blev ananaspaj & kaffe med Karin och David. Tillslut gick det tydligen att köra Pickup:n sa pappa, även fast den låter som jag vet inte vad, men jag tog min packade väska och for mot Åsarna . . . där det nalkades 20års kalas för Katja! Blev gott och grillat till middag, och sedan spel, kubb, bål och öl på det. Tack för att je fick komma! Kom hem igen lagomt till middagstid igår, då blev det grillat och det var gott återigen. På kvällen var jag och Tommy iväg för att kika om vi skulle få se nån Björn, men inte då, det var tvärdött. Landade hemma med kvällsfika, mjukiskläder och Slumdog millionaire. Sjukt bra film, den rekomenderar jag stort!

Idag har jag varit hos Inga-lill och resten av familjen, gosat bäbis och lekt med Pontus & Zara. Efter hemkomst så har jag gjort ett försök att få i lite mer blondfärg i mitt hår. Vi har älgar runt vår gård, ja stora djur såsom älgar och björnar är våra närmaste nya grannar tror jag.




Tack så länge. Nu måste jag hitta en fin klänning att bära den 6/6. Solong!


Roadtrip imåra!

Igår skulle jag åka till Hede, när jag satte mig i bilen och vred på nyckeln så hände ingenting. Fan! Inget batteri. Ringde la pappos men han var på Hogna så han kunde inte göra något. Sprang över till farfar i hopp om att få låna hans kärra, då jag kände lite lätt brådis. Ingen hemma. Ringde Anne-marie, dock utan svar. Det gick inge vidare . . . . slog mig ner på farfars trapp och väntade, och väntade . . tillslut kom han och genast kunde jag åka iväg, hämtade Evelina också. Väl i Hede så blev det Arbetsförmedlingen. Köade inne på Apoteket i närmare 40år tror jag. Skulle hämta ut medicin åt sjuklingen Tommy som bara ligger hemma och är sjuk. Efter det blev det en snabbis på Ica och sen rullade vi hemåt igen, åkte in och surrade en sväng hos Diana och sen for je heim och proppade i han medicin!

. . idag har jag inte gjort så mycket, men ändå stökat på med lite saker inför morgondagen! Det blidde kaffe hos Karin och sen lagade jag koldolmar till middag, utsökt! Nu har jag suttit vid pappas dator eller rättaresagt skrivare och skrivit ut en hel hop med papper inför imorn. Ont i magen har jag också, är nog hungrig. . . men har borstat tänderna och lagt mig för ikväll så jag orkar inte kliva upp. Men.... jag lär knapperligen kunna somna såhär. Bara vänta och se.



Imorn ni! Imorn blir det roadtrip till Trondheim!
Vi rullar härifrån vid sjusnåret imårabitti. Är det inte typiskt så säg att när man en gång bestämt att man ska iväg och bort, en enda jävla dag, så ringer dom och frågar om man kan jobba! Det slår aldrig fel. Men nu är det här bestämt så då blir det inget jobb imorn, kommer väl fler gånger då man är välbehövlig och förhoppningsvis tillgjänglig! Vi åker ju faktiskt bort i syfte om att senare, ganska så snart få ett jobb. Det är ju själva idéen och tanken bakom hela resan. Det blir nog bra eller vad tror ni?

Önska oss lycka till imorn!
Förresten... alla säger att jag ska skriva blogg, att jag är dålig på att uppdatera. Vem tusiken läser då när ingen kan kasta in en enda kommentar. Kan man läsa ett helt inlägg kan man väl egna 10sek till att skriva en kråka också. Lite måste man väl få tillbaka. Kanske bara är nyfikna anonyma "icke mina vänner" som läser..... Äh.

Godnatt vettja!


Oväntad helg.

I Fredags hade jag och Tommy sådär nångång efter middagstid bestämt oss för att åka upp till Näs och bo där, bara må gött, spela spel och kika film. Vi handlade, han plocka in i kylen och göra upp en brasa. Pratar med Evelina och hon vill åka in till stan men hon hade redan börjat druckit, man är ju inte allför svår övertalad. Åkte ner på byn igen och hämtade ombyte, åkte och hämtade Evelina och sen gjorde vi oss i ordningen och sen satt jag mig bakom ratten och vi rullade iväg runt 21.30! Evelina hade gott om tid att läska i bilen medans jag verkligen fick halsa rödtjut när vi väl landade på körfältet. Fixade en frisyr och tog med oss varsin öl och gick ut till taxin och gled ner på G3. Där körde vi som vanligtvis ALL IN! Dock var det en shot som gjorde att vi så gärna va nära på att spy ut den innan den ens nått strupen, fyfasiken säger jag. Blev godnattkäk på donken med Frucke och Kallin. När vi kom hem till lägisen så gjorde vi slut på rödvinsdunken, klockan gick och vi drack, morgontidningen kom så vi läste den innan läggdags å.

Jag hade alarm på 07.45, vi hade ställt typ 10 olika alarm innan vi gick och la oss. Dum man är! Nå väl, det var bara jag som tog mig upp och det ångrar jag inte för en sekund för vädret var helt enastånde härligt. Landade ute på balkongen och halsade vatten. Vid 10tiden vart den en promenad mot Lillänge med mamma och Tommy, där vi skulle köpa snus och cocacola, men det blev även solbricks, smink och två par skor! Gick vidare till donken där vi tryckte i oss varsin 150gr med strips, cheddar och en stor cola! Vi fick håll påvägen hemåt... Landade igen ute på balkongen och ingen mer än jag var vaken. Blev sen när Evelina var uppe en trip ner på stan, där vi impulshandlade en massa saker, sen blev vi svajnigt jävla jätte trötta och tog med oss alla våra påsar och satt oss på en buss upp, landade boms och pannkaka direkt i sängen. Skönt! Vilade i sisådär två timmar, sen blev det dusch och i försök till ett ombyte, vilket var svårt då vi egentligen bara hade tänkt stanna en natt. Vi tog bilen och for ner till Eastern för att avnjuta en mongoliskbuffé. Vi lastade på som vi aldrig sett mat förr och vart mätta på en gång, men vi åt upp allt. Efterrätten gick också ner, men sen var det stopp. Åkte hem och funderade på vad vi skulle göra, om vi skulle gå och lägga oss igen eller inte, efter tjat ifrån Ulle och Kenneth så började vi dricka, det gick trögt men vi gick ner med dunken mot Matkällarn och deras lya och drack upp det sista glaset och sen begav vi oss traskande iväg mot G3 för åter en kväll! Det var stört mycket folk, Marmelad orkestern spelade, dom var faktiskt bra! Vi drack ett gäng öl och myste runt. Oväntat bra kväll med tanke på hur vi mådde och kände oss. Blev nattmat på Subway och sen tog vi nattenbussen upp till Köris. Simon va sepe-dyng men ändå lite halv-rolig. Hade inge groggvirke så vi drack sprit med loka i, de gick det å. När spriten varslut borstade jag tänderna å hoppade i säng.

Uppe tidigt dagen därpå och tog mig ett bad, blev lite halvt besviken på vädret som inte var så bra som jag ville. Mamma tog med mig på en trip till Lillänge där vi inhandlade lite, köpte bäbiskläan till Mini-Zara som föddes på Lördagskvällen. Det blev fika, Räkmacka utan räkor för min del och tre koppar kaffe! Köpte även 2 paket skavsårsplåster till Evelina som hade plågat sina fötter i finskorna, men så är det, ska man vara fin får man lida pin! Gick tillbaka och sen for vi till donken då Evelina åt och jag nöjde mig med en milkshake och sen rullade vi mot Vemdaln.....

Det var den helgen. Det är kul när man bara gör saker, impuls-hittar på saker!
Tack för ihelgen vännen. Puss!

Upp till bild!

Det är så sant som det är sagt, en bild säger mer än tusen ord.




  
  

Som jag sa, en bild säger mer än alla ord i världen. Visst är vi fina.

Ett inlägg för dig.


Fördomar mot amrikanare :
Jag försöker inte dömma och ha fördomar mot dom jag inte känner eller vet någonting om, självklart gör man det och mycket händer nog omedvetet. Vet inte om det kanske är medfött. Jag är faktiskt inte så insatt i det här, och inte mot amrikanare så jag tror jag inte är rätt person. Fast jag blir arg när jag ser dom på tv, familjen och alla barnen äter dagligen på en pizzeria eller hamburgekedja. Alla blir feta, ja typ som dom i Big Momma's House. Riktigt stora! Nu ska jag inte säga att jag inte är onyttig och att jag inte gillar pizza. Men inte varje dag, till frukost, lunch och middag. Det är sorgligt mer eller mindre, tragiskt om inte annat.

Sex :
Egentligen är sex bland det mänskligaste som finns, det är normalt och alla har sex mer eller mindre. Men när jag ska försöka få ner några ord om det blir det svårt, kanske för att det är ett väldigt stort ämne, jag vet inte. Det är igenom sex vi alla blir till, annars skulle jag inte kunna sitta här idag, inte du heller. För allas välbefinnande, lycklighet och kärlek så tillfredställs vi nog alla bäst av sex. Sex är nog nyttigt för alla mer eller mindre i måttlig grad. Du kan ha kärleksfullt sex med förspel och hela fadderullan, sen kan du av kåthet utföra en snabbis, i princip vart som helst, hur som helst, när som helst. Sex är nått för alla. Alla gillar sköna tag!


Lejsamt.

Det får låta som det låter, för det är verkligen som det låter. L E J S A M T !

Ja, je bli faktiskt rektöt lej när de hen aldri släpp....
Vore ju en sak om det blev bättre och bättre för var dag som gick, men istället blir det bara värre och värre. Snart vejt je int hur de känns å va frisk! Gnälli å grini e va je e, men kan int va så mycke annat heller. Nästan så je skratta åt mä sjöl....

Idag har jag städat, bytt gardin, putstat fönster, dammat och varit rätt så duktig. Men har varit riktigt storstädar väder också. Regn på regn. Iblann kan je tycka att det är mysigt när regnet vräker ner, man hör hur det smattrar på taken och att bli genomblöt efter en långpromenad. Men ibland är det bara skit också. Det är som båda delarna med vädret, att vädret ska kunna ha en sån inverkan på ens humör. Skin sola så blir man ju happy som bara fan!

Om någon nu läser min blogg, släng in en kommentar då. Skulle kunna lägga in ett inlägg just för er läsare, det kan egentligen handla om vad som helst, men det är roligt om det är något som faller er i smaken. Så ge mig tips.

Äh... slänger väl upp nån gammal bild och sen tackar jag för mig.

Emma goes Pippi. Lukas är så söt. Emma och Anja hoppar.  Jag och Matulda. La pappos. Morris va liten. Biffen i Partybussen. Je å´n Josefine. Jag och Tommy.

Lej.

Nu är je fan i mig rektöt jävla lej på de henne.... Fyfan! Tänk om man fick va frisk, för så som je ha sett framemot Afterski 1000, så länge, så som jag velat. Men inte då..... inatt vart ja fan tårögd och är det nu tror jag, jag är det aldrig. Men varför kan det aldrig få gå vägen och gå som jag vill? Fan.

Pappa va högljudd inatt.. som bara den! Jag vaknade, han fortsatt, jag somnade om men vaknade igen... somnade om och vaknade igen.... han snarkade högt som jag vet inte vad, det gick inte ens att sova fast att jag försökte med öronproppar. Ja, jag vet det är fasiken sorgligt! Trött var jag också.... gick upp och gjorde mig ett glas saft och tog en snus och tänkte det här fixar jag, men nä. Tog med mig kudden och traskade in i Tommys rum. Landade i sängen och kikade på Wild hogs. Lyckades somna och sova ett tag, men vaknade sedan av att telefonen ringde. Sen låg jag kvar för jag fann ingen anledning till att stiga upp.

Nå väl... nog om det här!
Har krattat löv av heile gårn idag, morsk e man iallefall! Vart på tippen ma en massa rat. Ätit en omelett och druckit ett glas mjölk. Nu sitter jag ensam, och tycker fan synd om mig. Alla är ute och har kul, ja ALLA! Vart inte bättre när syrran ringde förut och hade skit kul. Hur ofta träffar jag henne? Hon bad mig ta nästa buss upp till Ramis. Haha, hur bra tror hon bussförbindelsen är? Hon hade letat mig överallt där uppe... men jag fanns inte, för jag fick stanna hemma idag, och va sjuk. Jag skulle va där ikväll, ha kul och va i deras stuga. Hade dom kommit på det? Jag bad att hon inte skulle ringa nå mer till mig idag, för på något löjligtvis blir jag bara ledsen av att höra hennes röst och alla andra och allt dom gör. Det är genom löjligt så jag inte förstår det själv... jag har valt att stanna hemma, men jag har fan i mig inte valt att va sjuk! Je kan inte va annat än lej!

Nu ska jag sätta på grishög musik och försvinna in i min egna värld!